Persbericht: Start beplanting - morgen, zaterdag 8 april 2017 - voormalige DaCapo-terrein, het toekomstige Hart van Vrangendael

Morgen, zaterdag 8 april a.s., zal de werkgroep DaCapo i.s.m wpV de eerste beplantingen starten in het kader van de herinrichting van het voormalige DaCapo-terrein gelegen aan de Broeksittarderweg/Burg. Gijzelsstraat in de wijk Vrangendael, Sittard.

Dit initiatief is gestart in augustus 2014 toen bekend werd dat het gebouw niet meer als schoolgebouw gebruikt zou worden. Gebleken is dat – mede gezien de staat van het gebouw – er geen interesse was dit te gebruiken voor andere doeleinden. Ook o.a. de tijdens de bewonersavond (dd. 1 juli 2014) aanwezige buurtbewoners waren vóór sloop van het gebouw.
Eind augustus 2014 is ook gestart met de samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen.

Mede door de initiële vormgeving van de paden en het groene hart is het toekomstige park door de werkgroep DaCapo het ‘Hart van Vrangendael’ gedoopt.

Dit burgerinitiatief heeft niet alleen de gezamenlijke inrichting van het park door betrokken inwoners tot doel, maar ook het toekomstige groenonderhoud van het ‘Hart van Vrangendael’ door betrokken inwoners. Gras en hagen zal de gemeente voor haar rekening nemen.

Steentje bijdragen? Groene vingers? Graag buiten aan de slag?
Wilt u meehelpen van het ‘Hart van Vrangendael’ iets moois van ons allemaal te maken? Werkt u graag in de tuin? Of heeft u groene vingers? Kom dan zaterdag 8 april a.s. vanaf 9u naar de bovenvermelde locatie en help ons mee. Voor de inwendige mens wordt natuurlijk ook gezorgd.
U bent van harte uitgenodigd!! Om ons te komen aanmoedigen, voor een gesprek, maar natuurlijk beter nog: om ons te helpen!! Tot morgen!!

Inrichting - waar is rekening mee gehouden?
• rust (parkachtige omgeving met wandelpaden en bankjes);
• groene hart als verbinding tussen de stad en de wijk;
• ontmoetingsplek (ván de buurt, vóór de buurt);
• educatief (pluktuin, fruitbomen, inheemse planten);
• onderhoudsarm;
• waterelement (Wadi-Waterafvoer door infiltratie/poel (zijnde géén langdurig stilstaand water/vijver);
• speeltoestellen voor kinderen;
• hondenspeelterrein (géén hondenuitlaatplek);
• flexibel i.v.m. latere woningbouw.

Meer details zijn de vinden op de pagina bovenaan deze website, genaamd DaCapo.

De werkgroep DaCapo bestaat uit: Hugo Bartsch, Fiet van Breda, Nol van Breda, Rik Chiaradia, Jos Dols, Wim Elschott, Jolanda Guyt, Lenie Hols, Pascal Jongen, Wil Smeets, Loe Spee en Marielle Smit.

Bekijk ook eens onze Facebookpagina (likes, reacties en foto’s): WpV Vrangendael (https://www.facebook.com/Wpv-Vrangendael-482681285248602/).