Fitheidstest en Beweegmarkt maandag 12 mei 2014

Hoe fit bent u?
Laat u gratis testen! Ecsplore organiseert in samenwerking met het BOSS park en Fontys Sporthogeschool een Fitheidstest en Beweegmarkt voor mensen in de leeftijd van 55 jaar en ouder. Doel is om inwoners van 55 jaar en ouder een indruk te geven wat er in Sittard-Oost allemaal wordt georganiseerd op het gebied van sport en bewegen. De Fitheidstest en Beweegmarkt gaan plaats vinden op maandag 12 mei tussen 9.00 en 18.00u bij Buurthuis 'De Oase', Bachstraat 51 te Sittard.

Direct inschrijven!?
www.ecsplore.nl/inschrijfformulier.

Let op!
Inschrijven voor de fitheidstest is verplicht, deelname aan de beweegmarkt is vrijblijvend. U kunt zich inschrijven tot maandag 6 mei a.s.

OVERIGE DETAILS
Voor wie?
De test en de beweegmarkt zijn bedoeld voor alle mensen vanaf 55 jaar uit Sittard-Oost. Lichamelijke beperkingen, blessures of ziekten vormen geen belemmeringen om deel te nemen. De nadruk ligt op het plezier in bewegen en sporten: het gaat niet om de prestaties.

Wat en wanneer?
Fitheidstest en beweegmarkt: maandag 12 mei 2014 van 9.00 tot 18.00u.

Waar?
In en rondom Buurthuis 'De Oase' in Sittard-Oost, Bachstraat 51, 6137 RX Sittard.

Fitheidstest
De fitheidstest duurt ongeveer 1 uur en omvat onderdelen als het meten van uw uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid, snelheid en balans. Bovendien worden uw bloeddruk, lengte en gewicht gemeten. U ontvangt direct na de test al uw resultaten én een advies van de beweegadviseur. Zo nodig krijgt u uitleg van de arts die tijdens de test aanwezig is. Ook als u een chronische aandoening heeft of door een andere reden beperkt wordt in het bewegen, bent u van harte welkom. Wanneer u het prettig vindt om samen met iemand naar de fitheidstest te komen dan is dat mogelijk en die persoon hoeft niet in de leeftijd van 55 tot 75 jaar te zijn.

Beweegmarkt
Na de fitheidstest kunt u de beweegmarkt voor 55-plussers bezoeken. Op deze markt zijn tal van aanbieders van sport en bewegen uit Sittard-Oost aanwezig om u te informeren over het aanbod bij u in de buurt. Bovendien kunt u tijdens de markt deelnemen aan diverse workshops. De nadruk van de activiteiten ligt op het plezier in bewegen, het leren benutten van uw fysieke mogelijkheden, het bevorderen van de fitheid en het contact met leeftijds- en buurtgenoten.

Sportwethouder Ruud Guyt: ”Sporten is voor zeer veel mensen een zinvolle en vooral leuke actieve vrijetijdsbesteding. Het draagt ook bij aan het verbeteren van de gezondheid en fitheid van de inwoners, het opbouwen en onderhouden van sociale contacten. Daarom onderstreep ik het belang van de fitheidstest en de beweegmarkt van harte. Doe mee en ontdek wat bewegen met u doet.”

Vragen?
Als u nog vragen hebt kunt u contact opnemen met Jorn van Harwegen den Breems, combinatiefunctionaris Ouderen, Ecsplore.

GSM: 06 42 66 82 07
E-mail: jvharwegen@ecsplore.nl